top of page
אלי מרחב | בית ספר דמוקרטי בגלבוע

חינוך הוא
קודם כל בחירה

בית ספר דמוקרטי
מוכר ורשמי בגלבוע

נעים מאד

נעים מאד

''אלי מרחב'' הוא בית חינוך דמוקרטי, הפועל במועצה האזורית הגלבוע והינו מוסד רשמי ומוכר של משרד החינוך.

בית הספר הוא מרחב שמח, מוגן ומשגשג בו לומדים עשרות תלמידות ותלמידים מהגלבוע, עפולה, עמק המעיינות, בית שאן ובקעת הירדן.

בית הספר שלנו מאפשר מקום רחב לביטוי הייחודיות של כל הבא בשעריו - ילדים ומבוגרים כאחד. באווירה מכבדת, מכילה ומעצימה, אנו עדים לתהליכי צמיחה ולמידה מתוך רצון פנימי המלווה באחריות אישית.

למה דמוקרטי?

החינוך הדמוקרטי רואה כל ילדה וילד כאדם שלם, יחיד ומיוחד, תבוני וריבוני. לכל אחת ואחד מאיתנו רצונות וצרכים שונים, חולשות וחוזקות שונות ולכולנו הרצון והזכות לבחור כיצד ואיך לממש את עצמנו והפוטנציאל הגלום בנו. זאת כמובן תוך שמירה על זכויותיו של האחר, על הקהילה, החברה והסביבה.

לומדים פה בכלל?

בוודאי - בכל רגע ובכל מקום!
בית הספר יוזם פעילויות המזמנות למידה אקדמאית מוסדרת ולמידה עצמאית ספונטנית במרחבים השונים: תוך כדי משחק, במהלך שיעור, בזמן ארוחה, בוועדות בית הספר, בחצר, מול מחשב, בזמן טיול, עם ילדים, עם מבוגרים וגם לבד - בכל מקום ובכל זמן.

הבחירה - מסע אישי

לתפיסתנו, תהליך הבחירה הוא תחום ידע חשוב ומהותי, ומיומנות חשובה לא פחות מהיכולת לקרוא, לכתוב ולחשב כמויות. בחירת מערכת מזמינה להתנסות במגוון ולא להימנע ממנו, היא מצריכה היכרות עצמית ושאילת שאלות כמו מה אני אוהב? במה אני טובה? איך אצליח להתמודד? מי יכולה לעזור לי?

ילדי מספרים

ללמוד בבית הספר

ילדים מספרים
למדה כחווייה
אלי מרחב | בית ספר דמוקרטי בגלבוע

למידה כחוויה

  • הרשות המחוקקת - הגורן
    מתקבצת אחת לשבוע, שותפים בה תלמידים מכל קבוצות החונכות והצוות החינוכי. בפגישות אלה נקבעים חוקי בית הספר וכולם מחויבים להם. הגורן הוא המקום בו נפגשים ודנים בנושאים העולים מתוך הקהילה. למשל, באחת הגרנות עלתה שאילתא לגבי חוקי השימוש במגרש המשחקים בתוך בית הספר, כיצד מותר לשחק ואיך מונעים מריבות. ועדת ניהול מציגה את הקושי ומעבירה את הדיון אל קבוצות החונכות. כל קבוצה תדון ותציע, ההצעות תאספנה אל ועדת הניהול ואלה יועברו אל הגורן לדיון וקבלת החלטות.
  • הרשות המבצעת - הוועדות
    הוועדות שמובילות את התחומים השונים בבית הספר, בהן שותפים כל הילדים - וועדת ניהול שמגישה הצעות חוק לגורן, וועדת תיקשוב, וועדת תרבות וקהילה, וועדת טיולים, וועדת טיפוח ופיתוח, וועדת משמעת, וועדת ביקורים ו-וועדת מערכת בה נבנית מערכת השעות והשיעורים יחד עם הילדים תוך חיבור לסל השעות.
  • מועצת העם - ילדים, עמותה צוות והורים
    בית הספר רואה בהורים חלק מהקהילה ושותפים בדרך, ומבקש לבסס גישה המעודדת הידברות ודיאלוג בין כל חבריו. לשם כך נקבע בחוקת בית הספר כי 'מועצת העם' היא הגוף בו ייוצגו ההורים באופן רשמי במנגנון בית הספר, לצד נציגי הצוות, העמותה ובמקרים מסוימים גם נציגי הילדים (ועדת ניהול). מועצת העם מתכנסת במועדים קבועים ודנה בנושאים והצעות משני סוגים - האחת היא יצירת אסטרטגיית צמיחה לבית הספר ומימושה באמצעות ועדות פעילות, והשניה - נושאים שעולים על הפרק במהלך שנת הלימודים.
  • הרשות השופטת - וועדת משמעת וגישור
    חוקי בית הספר נשמרים על ידי ועדת משמעת וגישור המורכבת מילדים וחונך מלווה. אל הוועדה יופנו ילדים או מבוגרים שעברו על חוקי בית הספר. בוועדה ידונו יחד בעבירות ובחוקים שהופרו ובהתאם למודל משמעת המופעל בבית הספר, תוגדר התגובה ההולמת לכל עבירה. במידה והעבירה מקורה בסכסוך בין שני צדדים, תחפש הוועדה פתרונות של גישור. בתהליך הגישור יהוו נציגי הוועדה גורם נייטרלי בין שני צדדים מסוכסכים, הם יובילו דיאלוג שיעסוק בעובדות, ברגשות, בצרכים ובבקשות של כל צד, בניסיון למצוא פיתרון או פשרה המקובלים על שניהם.
  • האם בית הספר מציב גבולות?
    בהחלט כן. בבית הספר שלנו יש ספר חוקים שמתהווה בהתאם לשאלות, סוגיות וצרכים שעולים מן הקהילה כולה, החוקים מפורטים וידועים וכל באי בית הספר כפופים לחוקים אלה באופן שווה. הילדים יכולים לנהוג כרצונם ובחופשיות במסגרת החוקים שנקבעו יחדיו בגורן (הפרלמנט). במידה והחוקים הופרו מוצב גבול ברור באמצעות ועדת משמעת וגישור, שגם בה חברים ילדים ומבוגרים יחד. החוקים נקבעים ונאכפים יחד עם הילדים, מתוך רצון לאפשר עד כמה שניתן ולהגביל מעט ככל שאפשר. בית הספר מונע התנהגויות שאינן מתקבלות על הדעת מבחינה בטיחותית ומשתדל לקיים סביבה חברתית מגוונת וחופשית. כך למשל אין בבית הספר תלבושת אחידה ומותר לעיתים ללכת יחפים.
  • האם הדמוקרטי מכין את הילד לחיים האמיתיים?
    בהחלט כן - בית הספר הדמוקרטי הוא החיים האמיתיים. הילד נדרש לא רק לשבת מול הידע, אלא גם ליזום, לבחור, לממש, להוביל, ליצור קשרים, ללמוד דיאלוג וקשב, להיות חלק מקהילה, חלק מניהול הקהילה. בדרך זו הילד תופס עצמו כאדם שלם, תבוני וריבוני כמו המבוגרים בעולם האמיתי, הוא לומד להכיר את עצמו, את הפוטנציאל שבו, לומד כיצד לקבל עזרה ואיך להשיג מטרות.
  • מה עושים במקרה של אלימות?
    אלימות מכל סוג היא דוגמה להתנהגות חמורה שפוגעת בערכים בסיסיים עליהם מושתת בית הספר, היא מטופלת במספר מעגלים ובהתאם לחומרת האירוע. כל ילדי וילדות בית הספר מכירים את המודל שלנו העוסק הגבולות ומדברים בשפתו, הם מבינים מה מידת החומרה של הפרת גבול כזה או אחר ומה התגובה ההולמת לו. במקרה של אלימות תוגבל מיידית הפעילות לפי שיקול הדעת של המבוגר הנוכח במקום. כנקודת מוצא בסיסית אנו רואים בכל אירוע הזדמנות ממנה אפשר לצמוח ולהצמיח, גם במקרי אלימות, לכן המשך הטיפול יהיה מקיף ותהליכי, כאשר הילד, הוריו, החונכת האישית ומנהלי בית הספר מעורבים. בשיחה מקרבת יעשה בירור עובדות, מה קרה? מה השתבש? מה הצרכים שעמדו מאחורי ההתנהגות? ולאחריה ינקטו צעדים מותאמים כמו הגבלה מפעילות, הצמדה לאנשי צוות, לקיחת אחריות דרך מעשה וכו'.
  • למה מקצועות הליבה הם חובה אצלכם? מה קורה כשבוחרים לא להכנס לשיעור?
    אנחנו מאמינים שאת הבסיס חייבים לרכוש בכדי להצליח לממש מטרות, ועל כן שיעורי הליבה אצלנו הם חובה. לרוב הילדים סקרנים ופשוט רוצים להכנס וללמוד מקוצועות אלו. עבור ילדים שבוחרים לא להיכנס לשיעור או נמנעים מתחום כלשהו, יש למסגרת ולקהילה אחריות כלפיהם. התהליך החינוכי הוא דיאלוג מתמיד ושאילת שאלות כיצד כן מתאפשרת למידה - אולי בסביבה אחרת? אולי עם חונך אחר? המסגרת, החוקים, ההתנהלות היומיומית וארגון הסביבה נקבעים עם הילדים, ומכוונים ללמידה, צמיחה והתפתחות. הניסיון שלנו מראה שמרבית הילדים מגיעים לבית הספר עם רצון ללמוד ואוהבים להיות בעלי ידע ומיומנויות. בית הספר עצמו מחוייב מקצועית למצוא ביחד עם כל ילדה וילד את אופני הלמידה המתאימים לו. במצבים בהם ילד או ילדה בוחרים שלא להיכנס לשיעור או לא בוחרים במאום, הצוות החינוכי וההורים מלווים את הילד ומבררים היכן נמצא הקושי ומה כן ניתן לעשות.
  • איך נראה יום שגרתי בבית הספר?
    ציון השומר פותח את שער בית הספר וממתין לילדים עם חיוך רחב, תה חמים ואור בעיניים. אט אט ילדות וילדים מגיעים מכל רחבי האזור, חלקם בהסעות מאורגנות וחלקם באופן עצמאי. בזמן זה המרחבים המשותפים בבית הספר פתוחים לפעילות הילדים על פי בחירה והחונכים איתם. בשעה 8:15 מתקבצת כל קבוצת חונכות בכיתת האם שלה למפגש בוקר הנקרא 'חריש' - מפגש בו נתעניין, נשתף ונתעדכן. בשעות הבאות כל ילדה וילד יפעלו בהתאם למערכת השעות שהרכיבו בעצמם- שיעורי ליבה, שיעורי מגוון, פניּות (חלון יזום במערכת ללמידה אקראית או מנוחה). בסיום היום מתקבצת שוב קבוצת החונכות למפגש ה'אסיף', בו מסכמים את היום שחלף, מעלים אירועים וסוגיות רלבנטיות ונפרדים לשלום. סיום הלימודים בשעה 14:00, בימי שלישי בשעה 13:10.
  • איך יודעים שילד מצליח ללא ציונים?
    הצלחה היא מושג שבית הספר מרחיב - יש מטרה והשגתי אותה. אין ציונים ומדידה כמותית, יש הערכות ומשובים במהלך השנה כולה, שיחות משולש (שיחות חונכת, ילד, הורה) הנקבעות מראש והערכת סוף שנה שהיא מכתב אישי של החונכת לילד הנכתב מתוך היכרות מעמיקה ואמון גדול. לילדות ולילדים יש אתגרים המצריכים התמדה, השקעה ועמידה בזמנים בכל יום. ביניהם האחריות האישית ללמידה והצלחה, האחריות על בחירה ועל וויתור במציאות של אינסוף אפשרויות. לדעתנו, השאלה הנכונה היא האם ילדים יצליחו לממש את עצמם ואת המטרות שהצבו לעצמם ואיך יעבירו את ימיהם ושנותיהם מגיל ילדות לגיל בגרות?
  • מה קורה כשמסיימים את הלימודים במסגרת דמוקרטית ועוברים למסגרת רגילה?
    הניסיון שלנו מוכיח כי מרבית התלמידים שעוברים מן הדמוקרטי לבתי ספר וחטיבות ביניים רגילים באזור משתלבים בלימודים ללא קושי מיוחד. חשוב לציין שטיבו של מעבר כזה תלוי בילד המסוים, באופן בו למד במסגרת שלנו ובסיבות למעבר ולהשתלבות בבית ספר חדש.
  • מי לומד אצלכם? האם החינוך הדמוקרטי מתאים לכולם?
    בבית ספר אלי מרחב לומדים ילדות וילדים מכל רחבי הגלבוע, עפולה, עמק המעיינות, בית שאן ובקעת הירדן. אנחנו רואים בגיוון היישובים ברכה של ממש - הילדים מכירים יישובים מכל האיזור שלולא בית הספר לא היו מכירים, חברויות נרקמות, ובו בעת הם שמחים לחזור לחבריהם מבית. כיום, אלטרנטיבות חינוכיות הולכות ונעשות נפוצות יותר וזה נהדר! הורים רבים מבינים שיש אפשרויות רבות ללמידה, שונות מהחינוך הרגיל. משפחות שרושמות את ילדיהן לבית הספר שלנו עושות זאת כי התפיסה החינוכית של בית הספר מתאימה להן ולאורח חייהן ומוצאות בתפיסה החינוכית שלנו מענה נכון ומותאם לילדיהן.
  • ביקור הורים בבית הספר
    הביקור יתרחש במהלך יום לימודים וכולל סיור מודרך בבית הספר עם צוות הניהול וקבלת טפסי הרשמה
  • שליחת טופס התעניינות
    מילוי טופס התעניינות ובחירת מועד ביקור ההורים בבית הספר בלינק הזה>
  • הודעת הרשמה סופית
    הודעה סופית של ההורים על כוונתם לרשום את ילדתם/ילדם לבית הספר תימסר לביה"ס עד מוצאי חג העצמאות - 1/05/2025
  • הרשמה במ. א. גלבוע
    רישום הילד/ה במועצה איזורית הגלבוע - כולל תשלום המועצה עבור ילדים שאינם תושבי המועצה
  • ביקור עם הילד/ה בבית הספר
    העולים לכיתה א' - בשבוע הראשון של חודש יולי. ילדות המצטרפות לכיתות ב' - ו' - בתאום עם חונכת הקבוצה.
  • מפגש למידה אישי על בית הספר
    שיחות היכרות אישיות עם יועצת בית הספר ועם חבר.ה בצוות החינוכי - רק עבור הורים שנכנסו לרשימה. השיחות יתקיימו בין חופשת פורים ועד לחול המועד פסח. שני ההורים חייבים להשתתף בשיחה. הורים שלא יוכלו לבוא לשיחה יוותרו על מקומם ברשימת הנרשמים.
  • הגרלה
    במידה ועל המקומות האחרונים יתמודדו מתמודדים שווים (כפי שצויין בסעיף 3), תתקיים ביניהם הגרלה
  • שליחת טפסי הרשמה
    מילוי טפסי הרשמה ושליחתם למייל הזה > harshama@eleymerhav.org רשימת הנרשמים תיבנה לפי תיעדוף ידוע מראש: הזמן הקצר ביותר שבין מועד קבלת טפסי ההרשמה לבין מועד החזרתם מלאים, ובהמשך תינתן עדיפות ליצירת איזון מגדרי, ותושבות מוא"ז הגלבוע

בית הספר שואף ללמידה חווייתית, יצירתית המעודדת סקרנות, מחקר, עצמאות וצמיחה. לעיתים נלמד תוך כדי שירה, ריקוד, טיול, בישול, גינון, ציור, גילוף ובעוד הרבה דרכים מהנות, כל אחד וההעדפה שלו.

יחד עם זאת, בית הספר הוא מסגרת מאורגנת עם כללים ברורים וגבולות, אשר מאפשרים לנו להיות מקום שמח, מוגן ושליו לילדים לגדול בו.

בית הספר מאורגן באופן דמוקרטי, יש בו רשות מחוקקת, רשות מבצעת ורשות שופטת. התלמידים והצוות החינוכי מתפקדים כחברים ברשויות אלה ויחד בונים את נהלי ''אלי מרחב''. הילדים שותפים לבניית החוקים של בית הספר, ואפשר לבקר אותם ולשנות אותם בדרך דמוקרטית.

איך מתנהל בית הספר?

יעקב, מנהל ביה"ס

אלי מרחב עבורי זה לבוא כל בוקר לבית הספר בשמחה, לפגוש את התלמידותים באהבה ולחזור הביתה עם סיפוק. החינוך הדמוקרטי עבורי הוא ללכת יחד בדרך,  עם החניכים והחניכות שלי, עם חברותי לצוות ועם הקהילה. בעיניים פקוחות, ידיים מושטות, לב פתוח ורגליים יחפות.

שאלות נפוצות
אלי מרחב | בית ספר דמוקרטי בגלבוע

שואלים אותנו הרבה

  • הרשות המחוקקת - הגורן
    מתקבצת אחת לשבוע, שותפים בה תלמידים מכל קבוצות החונכות והצוות החינוכי. בפגישות אלה נקבעים חוקי בית הספר וכולם מחויבים להם. הגורן הוא המקום בו נפגשים ודנים בנושאים העולים מתוך הקהילה. למשל, באחת הגרנות עלתה שאילתא לגבי חוקי השימוש במגרש המשחקים בתוך בית הספר, כיצד מותר לשחק ואיך מונעים מריבות. ועדת ניהול מציגה את הקושי ומעבירה את הדיון אל קבוצות החונכות. כל קבוצה תדון ותציע, ההצעות תאספנה אל ועדת הניהול ואלה יועברו אל הגורן לדיון וקבלת החלטות.
  • הרשות המבצעת - הוועדות
    הוועדות שמובילות את התחומים השונים בבית הספר, בהן שותפים כל הילדים - וועדת ניהול שמגישה הצעות חוק לגורן, וועדת תיקשוב, וועדת תרבות וקהילה, וועדת טיולים, וועדת טיפוח ופיתוח, וועדת משמעת, וועדת ביקורים ו-וועדת מערכת בה נבנית מערכת השעות והשיעורים יחד עם הילדים תוך חיבור לסל השעות.
  • מועצת העם - ילדים, עמותה צוות והורים
    בית הספר רואה בהורים חלק מהקהילה ושותפים בדרך, ומבקש לבסס גישה המעודדת הידברות ודיאלוג בין כל חבריו. לשם כך נקבע בחוקת בית הספר כי 'מועצת העם' היא הגוף בו ייוצגו ההורים באופן רשמי במנגנון בית הספר, לצד נציגי הצוות, העמותה ובמקרים מסוימים גם נציגי הילדים (ועדת ניהול). מועצת העם מתכנסת במועדים קבועים ודנה בנושאים והצעות משני סוגים - האחת היא יצירת אסטרטגיית צמיחה לבית הספר ומימושה באמצעות ועדות פעילות, והשניה - נושאים שעולים על הפרק במהלך שנת הלימודים.
  • הרשות השופטת - וועדת משמעת וגישור
    חוקי בית הספר נשמרים על ידי ועדת משמעת וגישור המורכבת מילדים וחונך מלווה. אל הוועדה יופנו ילדים או מבוגרים שעברו על חוקי בית הספר. בוועדה ידונו יחד בעבירות ובחוקים שהופרו ובהתאם למודל משמעת המופעל בבית הספר, תוגדר התגובה ההולמת לכל עבירה. במידה והעבירה מקורה בסכסוך בין שני צדדים, תחפש הוועדה פתרונות של גישור. בתהליך הגישור יהוו נציגי הוועדה גורם נייטרלי בין שני צדדים מסוכסכים, הם יובילו דיאלוג שיעסוק בעובדות, ברגשות, בצרכים ובבקשות של כל צד, בניסיון למצוא פיתרון או פשרה המקובלים על שניהם.
  • האם בית הספר מציב גבולות?
    בהחלט כן. בבית הספר שלנו יש ספר חוקים שמתהווה בהתאם לשאלות, סוגיות וצרכים שעולים מן הקהילה כולה, החוקים מפורטים וידועים וכל באי בית הספר כפופים לחוקים אלה באופן שווה. הילדים יכולים לנהוג כרצונם ובחופשיות במסגרת החוקים שנקבעו יחדיו בגורן (הפרלמנט). במידה והחוקים הופרו מוצב גבול ברור באמצעות ועדת משמעת וגישור, שגם בה חברים ילדים ומבוגרים יחד. החוקים נקבעים ונאכפים יחד עם הילדים, מתוך רצון לאפשר עד כמה שניתן ולהגביל מעט ככל שאפשר. בית הספר מונע התנהגויות שאינן מתקבלות על הדעת מבחינה בטיחותית ומשתדל לקיים סביבה חברתית מגוונת וחופשית. כך למשל אין בבית הספר תלבושת אחידה ומותר לעיתים ללכת יחפים.
  • האם הדמוקרטי מכין את הילד לחיים האמיתיים?
    בהחלט כן - בית הספר הדמוקרטי הוא החיים האמיתיים. הילד נדרש לא רק לשבת מול הידע, אלא גם ליזום, לבחור, לממש, להוביל, ליצור קשרים, ללמוד דיאלוג וקשב, להיות חלק מקהילה, חלק מניהול הקהילה. בדרך זו הילד תופס עצמו כאדם שלם, תבוני וריבוני כמו המבוגרים בעולם האמיתי, הוא לומד להכיר את עצמו, את הפוטנציאל שבו, לומד כיצד לקבל עזרה ואיך להשיג מטרות.
  • מה עושים במקרה של אלימות?
    אלימות מכל סוג היא דוגמה להתנהגות חמורה שפוגעת בערכים בסיסיים עליהם מושתת בית הספר, היא מטופלת במספר מעגלים ובהתאם לחומרת האירוע. כל ילדי וילדות בית הספר מכירים את המודל שלנו העוסק הגבולות ומדברים בשפתו, הם מבינים מה מידת החומרה של הפרת גבול כזה או אחר ומה התגובה ההולמת לו. במקרה של אלימות תוגבל מיידית הפעילות לפי שיקול הדעת של המבוגר הנוכח במקום. כנקודת מוצא בסיסית אנו רואים בכל אירוע הזדמנות ממנה אפשר לצמוח ולהצמיח, גם במקרי אלימות, לכן המשך הטיפול יהיה מקיף ותהליכי, כאשר הילד, הוריו, החונכת האישית ומנהלי בית הספר מעורבים. בשיחה מקרבת יעשה בירור עובדות, מה קרה? מה השתבש? מה הצרכים שעמדו מאחורי ההתנהגות? ולאחריה ינקטו צעדים מותאמים כמו הגבלה מפעילות, הצמדה לאנשי צוות, לקיחת אחריות דרך מעשה וכו'.
  • למה מקצועות הליבה הם חובה אצלכם? מה קורה כשבוחרים לא להכנס לשיעור?
    אנחנו מאמינים שאת הבסיס חייבים לרכוש בכדי להצליח לממש מטרות, ועל כן שיעורי הליבה אצלנו הם חובה. לרוב הילדים סקרנים ופשוט רוצים להכנס וללמוד מקוצועות אלו. עבור ילדים שבוחרים לא להיכנס לשיעור או נמנעים מתחום כלשהו, יש למסגרת ולקהילה אחריות כלפיהם. התהליך החינוכי הוא דיאלוג מתמיד ושאילת שאלות כיצד כן מתאפשרת למידה - אולי בסביבה אחרת? אולי עם חונך אחר? המסגרת, החוקים, ההתנהלות היומיומית וארגון הסביבה נקבעים עם הילדים, ומכוונים ללמידה, צמיחה והתפתחות. הניסיון שלנו מראה שמרבית הילדים מגיעים לבית הספר עם רצון ללמוד ואוהבים להיות בעלי ידע ומיומנויות. בית הספר עצמו מחוייב מקצועית למצוא ביחד עם כל ילדה וילד את אופני הלמידה המתאימים לו. במצבים בהם ילד או ילדה בוחרים שלא להיכנס לשיעור או לא בוחרים במאום, הצוות החינוכי וההורים מלווים את הילד ומבררים היכן נמצא הקושי ומה כן ניתן לעשות.
  • איך נראה יום שגרתי בבית הספר?
    ציון השומר פותח את שער בית הספר וממתין לילדים עם חיוך רחב, תה חמים ואור בעיניים. אט אט ילדות וילדים מגיעים מכל רחבי האזור, חלקם בהסעות מאורגנות וחלקם באופן עצמאי. בזמן זה המרחבים המשותפים בבית הספר פתוחים לפעילות הילדים על פי בחירה והחונכים איתם. בשעה 8:15 מתקבצת כל קבוצת חונכות בכיתת האם שלה למפגש בוקר הנקרא 'חריש' - מפגש בו נתעניין, נשתף ונתעדכן. בשעות הבאות כל ילדה וילד יפעלו בהתאם למערכת השעות שהרכיבו בעצמם- שיעורי ליבה, שיעורי מגוון, פניּות (חלון יזום במערכת ללמידה אקראית או מנוחה). בסיום היום מתקבצת שוב קבוצת החונכות למפגש ה'אסיף', בו מסכמים את היום שחלף, מעלים אירועים וסוגיות רלבנטיות ונפרדים לשלום. סיום הלימודים בשעה 14:00, בימי שלישי בשעה 13:10.
  • איך יודעים שילד מצליח ללא ציונים?
    הצלחה היא מושג שבית הספר מרחיב - יש מטרה והשגתי אותה. אין ציונים ומדידה כמותית, יש הערכות ומשובים במהלך השנה כולה, שיחות משולש (שיחות חונכת, ילד, הורה) הנקבעות מראש והערכת סוף שנה שהיא מכתב אישי של החונכת לילד הנכתב מתוך היכרות מעמיקה ואמון גדול. לילדות ולילדים יש אתגרים המצריכים התמדה, השקעה ועמידה בזמנים בכל יום. ביניהם האחריות האישית ללמידה והצלחה, האחריות על בחירה ועל וויתור במציאות של אינסוף אפשרויות. לדעתנו, השאלה הנכונה היא האם ילדים יצליחו לממש את עצמם ואת המטרות שהצבו לעצמם ואיך יעבירו את ימיהם ושנותיהם מגיל ילדות לגיל בגרות?
  • מה קורה כשמסיימים את הלימודים במסגרת דמוקרטית ועוברים למסגרת רגילה?
    הניסיון שלנו מוכיח כי מרבית התלמידים שעוברים מן הדמוקרטי לבתי ספר וחטיבות ביניים רגילים באזור משתלבים בלימודים ללא קושי מיוחד. חשוב לציין שטיבו של מעבר כזה תלוי בילד המסוים, באופן בו למד במסגרת שלנו ובסיבות למעבר ולהשתלבות בבית ספר חדש.
  • מי לומד אצלכם? האם החינוך הדמוקרטי מתאים לכולם?
    בבית ספר אלי מרחב לומדים ילדות וילדים מכל רחבי הגלבוע, עפולה, עמק המעיינות, בית שאן ובקעת הירדן. אנחנו רואים בגיוון היישובים ברכה של ממש - הילדים מכירים יישובים מכל האיזור שלולא בית הספר לא היו מכירים, חברויות נרקמות, ובו בעת הם שמחים לחזור לחבריהם מבית. כיום, אלטרנטיבות חינוכיות הולכות ונעשות נפוצות יותר וזה נהדר! הורים רבים מבינים שיש אפשרויות רבות ללמידה, שונות מהחינוך הרגיל. משפחות שרושמות את ילדיהן לבית הספר שלנו עושות זאת כי התפיסה החינוכית של בית הספר מתאימה להן ולאורח חייהן ומוצאות בתפיסה החינוכית שלנו מענה נכון ומותאם לילדיהן.
  • ביקור הורים בבית הספר
    הביקור יתרחש במהלך יום לימודים וכולל סיור מודרך בבית הספר עם צוות הניהול וקבלת טפסי הרשמה
  • שליחת טופס התעניינות
    מילוי טופס התעניינות ובחירת מועד ביקור ההורים בבית הספר בלינק הזה>
  • הודעת הרשמה סופית
    הודעה סופית של ההורים על כוונתם לרשום את ילדתם/ילדם לבית הספר תימסר לביה"ס עד מוצאי חג העצמאות - 1/05/2025
  • הרשמה במ. א. גלבוע
    רישום הילד/ה במועצה איזורית הגלבוע - כולל תשלום המועצה עבור ילדים שאינם תושבי המועצה
  • ביקור עם הילד/ה בבית הספר
    העולים לכיתה א' - בשבוע הראשון של חודש יולי. ילדות המצטרפות לכיתות ב' - ו' - בתאום עם חונכת הקבוצה.
  • מפגש למידה אישי על בית הספר
    שיחות היכרות אישיות עם יועצת בית הספר ועם חבר.ה בצוות החינוכי - רק עבור הורים שנכנסו לרשימה. השיחות יתקיימו בין חופשת פורים ועד לחול המועד פסח. שני ההורים חייבים להשתתף בשיחה. הורים שלא יוכלו לבוא לשיחה יוותרו על מקומם ברשימת הנרשמים.
  • הגרלה
    במידה ועל המקומות האחרונים יתמודדו מתמודדים שווים (כפי שצויין בסעיף 3), תתקיים ביניהם הגרלה
  • שליחת טפסי הרשמה
    מילוי טפסי הרשמה ושליחתם למייל הזה > harshama@eleymerhav.org רשימת הנרשמים תיבנה לפי תיעדוף ידוע מראש: הזמן הקצר ביותר שבין מועד קבלת טפסי ההרשמה לבין מועד החזרתם מלאים, ובהמשך תינתן עדיפות ליצירת איזון מגדרי, ותושבות מוא"ז הגלבוע

הורים מספרים

"גאה מאוד לשלוח את ילדיי הלומדים בכיתות א', ג' ו-ו' לבית ספר שאליו הם מצפים ללכת מדי בוקר וחוזרים קורנים משמחה בצהריים. 
אלי מרחב הוא חלום חינוכי שהגשמתי עבור ילדיי וממליצה לכם להגשים עבור ילדכם"

נטלי קצב

אלי מרחב | בית ספר דמוקרטי בגלבוע

יש לך עוד שאלות?
רוצה לדבר עם הורה מקהילת בית הספר?

השאירו פרטים ונציג/ה מוועדת קליטה יהיו בקשר בקרוב

הודעתך נשלחה, נהיה בקשר בקרוב

bottom of page